25. 12. 2016 - 21:19
Tito Amerikancima pomogao da odu na Mjesec, a OVO JE DOKAZ!...
907
Shares
Tito Amerikancima pomogao da odu na Mjesec, a OVO JE DOKAZ! (VIDEO)

TEORIJA ZAVJERE

Tito Amerikancima pomogao da odu na Mjesec, a OVO JE DOKAZ! (VIDEO)

25. 12. 2016 - 21:19
0
Shares

Ova teorija zavjere datira iz perioda Hladnog rata, a u aprilu ove godine na filmskom festivalu u New Yorku svjetsku premijeru imao je film slovenačkog filmadžije Žige Virca  "Houston, we have a problem", piše "Express.hr".

On je u filmu predstavio jednu on najnevjerovatnijih zavjera iz Hladnog rata, a riječ je o Jugoslovenskom svemirskom programu, kojeg je Tito prodao Amerikancima, a onda su oni sletjeli na Mjesec.

Navedno je kako je Jugoslavija svoj svemirski program razvila na osnovu tajnih dokumenata jednog slovenačkog naučnika Hermana Potočnika. Dokumenti su otkriceni 1947. godine, a već sljedeće godine je uspostavljen svemirski program.

Dalje, u filmu je objašnjeno kao su krajem 1960. godine Amerikanci saznali za ovaj program, da bi ga Jugosloveni 1961. godine njima i prodali.

U maju te godine, Kenedi je najavio odlazak na Mjesec.

yu

NASA je godinama tvrdila kako je ova priča izmišljena, te da Kenedi od Tita nije ništa kupio.

Međutim, teorija zavjere ide ovako: Tito je 1961. godine Amerikancima prodao svemirski program, koji se nakon toga tajno razvijao u objektu ‘505’  - odnosno podzemnom aerodromu Željava, Bihać.

Zahvaljujući ovome, Amerikanci su uspjeli da pošalju čovjeka na Mjesec, a nakon ovoga Jugoslavija je postala najrazvijenija komunistička država.

Navodno, u Željavi su se izrađivale i rakete za SAD.

Historičar NASA-e, Bil Beri je nekoliko puta opovrgnuo navode kako je Kenedi od Tita kupio svemirski program, iako mnogi navode kako Amerikanci nikada ne bi dozvolili da se sazna da su koristili tehnologiju koja nije proizvedena u Americi da bi sletjeli na Mjesec.

Trailer filma kojeg možete vidjeti u nastavku završava riječima Ričarda Niksona:

- Ozbiljno govorim, zbrisat ćemo te jugoslovenske ku*vine sinove sa zemlje.

 

Učitaj još novosti